Självstyrd neuroplasticitet

Vaknade energilös och inspirerad vilket är en oväntad kombo. Kroppen är sliten av mångårig sömnbrist, det värker i lederna och jag önskar att jag var död. Ändå har jag en väg att gå på för mitt tillfrisknande så det är hoppet jag lever av via funktionsmedicinen. När jag blev brutalt utkastad från slutenvården två gånger under loppet av två dygn i november förra året och insåg att jag aldrig skulle få bra hjälp via den offentliga vården hade jag bara två vägar att gå. Eftersom jag prövat att ta livet av mig flera gånger och misslyckats så är det egentligen bara att slipa på vanorna kring allt jag vet för att vilja leva och inte bara överleva varje dag.

Har börjat läsa en spännande bok av Joe Dispanza med titeln ''Tänk dig frisk'' och tillsammans med innehållet ur den och rekommendationerna från Graeme Jones och Linus Mårtensson på Nordic Clinic kan det bli bättre. Dessutom påbörjar jag ett försök att behandla min terapiresistenta depression i Johan Söderlunds och Mikael Tigers ketaminstudie på Karolinska nästa vecka som åtminstone redan gjort min läkare glad genom att han entusiastiskt vill veta hur ketamin påverkar mig.

Om det är så att tanken styr själva bildandet av nya nervbanor och påverkar måendet så innebär det att jag kan tänka mig frisk! Mirakel har skett förr men kanske är det bara genom att på ett vetenskapligt sätt förstå vad som sker i kroppen som en gammal metod för tillfrisknande blir känd och erkänd av flertalet. Meditation som jag redan utövar kan leda mig till tillfrisknande! Kanske kan jag må bättre än jag någonsin gjort! Tjohoo!

Sedan en dryg vecka har jag satt Graemes råd i praktiken med bättre cirkadisk rytm för ökad sömnkvalite, matintag mellan 11 och 19 varje dygn för att kroppen ska få chansen att återhämta sig och ta hand om rester som det är tänkt och utföra någon form av fysisk aktivitet helst utomhus på morgonen!

Ketaminstudien är mycket intressant trots att jag från början bara ville delta för att jag får ekonomisk ersättning. Jag hade nämligen lovat mig själv att aldrig pröva fler konventionellt uprövade antidepressiva mediciner eftersom de varit verkningslösa i ett decennium och dessutom ger biverkningar.  Ju mer jag läst på inser jag att ketamin kan ha en effekt på mig.

Sen är det bara att tålmodigt utöva yoga, praktisera tacksamhet och acceptans, äta skita och sova rätt i bästa fall omgiven av människor som kan stötta, skratta och själva har fokus på allt som är möjligt att göra i livet. I den 18 månader långa väntetiden till behandling på ME/CFS-enheten Stora Sköndal hoppas jag har fått bukt på alla mina kroppsliga obalanser vilket i bästa fall raderar bort depressionen, utmattningen och nu den misstänkta ME/CFS-diagnosen.

13 sep 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)